woensdag 24 november 2010

Verrassing

Een tijdje terug belde een schoonzus dat ze een verrassingsparty wilde geven voor mijn broer die 23 dec. 50 wordt. Maar hij mocht er niets van weten. Nu kregen we een uitnodiging en dat was voor ons ook een verrassing: ze gaan die dag trouwen. En dat is iets wat we nooit meer hadden verwacht. Ze hebben al 32 jaar "verkering" en wonen bijna 27 jaar samen, wie rekent dan nog op een bruiloft. En dat ze trouwen dat hebben ze toch samen moeten regelen, maar dat ze de hele familie heeft uitgenodigd om erbij te zijn, ik weet niet of mijn broer daar zo blij mee is, die houd niet zo van die belangstelling.  Maar ik  vind het wel spannend allemaal, hoop alleen voor mijn schoonzus dat hij niet heel hard wegrent voor hij JA heeft gezegd.

groetjes, Mia

zondag 21 november 2010

Verzameling

Deze week zag ik een gedeelte van het programma : verslaafd aan verzamelen op tv. Het ging over 2 vrouwen die beide van alles verzamelden. Maar het was bij beide zo uit de hand gelopen dat hun hele huis letterlijk vol lag met van alles. Iedere ruimte lag volgestouwd met spullen en overal was een paadje om doorheen te lopen. Ze konden ook niets weg doen. Een mevrouw had zelfs het huis van haar buren erbij gekocht om haar spullen te kunnen opslaan.
 Ik verzamel ook graag, bewaar ook veel, maar doe ook regelmatig dingen weg. Je smaak verandert en dan moet je soms keuzes maken, wat blijft en wat gaat weg. Mijn dochter moest vroeger niets van die oude spullen hebben en riep geregeld, doe die oude troep toch weg,  maar nu komt ze regelmatig vragen: mam, heb je dit of dat voor mij. En ze koopt nu zelf ook spulletjes op rommelmarkten.
En hoe begint soms een "verzameling"? Ik had eens een blikken muziekmolentje op de kast staan, een vriendin zag dat en komt een paar dagen later met zo,n ding aan, had ze nog staan thuis. En dan brengt weer iemand zo,n molentje mee en voor je het weet heb je een rijtje van die molentjes gekregen (ze zijn niet oud hoor) terwijl je helemaal niet van plan was om die dingen te verzamelen. Maar ja, gekregen van vrienden en familie, dus dat doe je zo maar weer niet weg. Nu speelt mijn kleinzoon wel eens met die dingen, vind hij leuk. En zo heb je weer een "verzameling"erbij. Ben wel benieuwd of dat bij anderen ook zo gaat.

groetjes, Mia
Een gedeelte van de muziekmolentjes

Een paar kwartetspellen

zondag 14 november 2010

Lummeldag

Vandaag heb ik een echte lummeldag gehad. Na het dagje Brabant gisteren weinig fut om iets te doen. Kan niet meer zo goed tegen die lange autoritten, het is toch bijna 2 uur heen en dan moet je ook nog terug. En met dat slechte weer was het niet echt prettig rijden. Maar het was een leuke dag en daar moet je wat voor over hebben. Maar het eerste wat ik heb gedaan toen ik terug was, was in de kelder kijken, maar gelukkig, deze keer is het droog gebleven. Ook al is de regen hier met bakken naar beneden gevallen.
Vanmorgen regende het nog maar een beetje. Toen ik aan de keukentafel koffie zat te drinken zag ik de koolmeesjes af en aan vliegen. Een beetje snoepen van de vetbollen die ik al heb opgehangen. En als je dan toch een lummeldag hebt is er niets leukers dan naar de bedrijvigheid van de vogeltjes te kijken. Ik heb er vanaf de keukentafel nog foto,s van gemaakt, niet allemaal mooi duidelijk geworden, maar wel weer wat geleerd. Heb het toestel nog niet zo lang, moet het dus nog wat uitproberen. Maar je kunt de dingen wel een heel stuk dichterbij halen. Zal 2 foto,s die redelijk gelukt zijn hieronder plaatsen. En nu sluit ik mijn hangdag af en ga lekker mijn mandje opzoeken.

groetjes, Mia
Je moet wel goed kijken om de koolmees te zien.

vrijdag 12 november 2010

Alweer vrijdag

Pff, nu is het alweer vrijdag. Het was een heftig weekje. Mijn kleinzoon is behoorlijk ziek geweest en daar ging alle tijd in zitten en dan s, avonds geen puf meer om achter de pc te zitten. Het begon met een behoorlijke verkoudheid, toen steeds maar overgeven en daarna een keelontsteking en oorontsteking. Toch zielig hoor, hij had behoorlijk pijn en je kunt niets doen. Alleen een antibioticakuur gekregen van de dokter en pijnstillers. Maar nu gaat het gelukkig weer beter met hem, alleen nog maar hoesten. Dan zou je toch liever zelf ziek zijn. Gisteren belde hij op : oma, kom je hierheen. Dus hup weer naar Belgie, nog samen met zijn moeder even weg geweest. Onderweg wat foto,s van hem gemaakt. Een serie "smoeltjes" trekken. Laat er twee zien, de eerste kijkt hij "lief" en op de tweede "boos".
Morgen ga ik naar mijn familie in Brabant, een paar verjaardagen doen. En zo vliegt de tijd voorbij. Ga nu nog gauw een paar blogjes bijlezen. Fijn weekend allemaal.

groetjes, Mia

vrijdag 5 november 2010

Verpakkingen

Bedankt voor de leuke reacties. Eigenlijk wou ik gisteren wat oude blauwe verpakkingen laten zien. Ik heb in de loop der jaren veel verzameld en dat ligt zo,n beetje verspreid door het hele huis en vaak ook weggestopt in een doos. Nu heb ik een kast vrijgemaakt waar ik alle spulletjes in wil zetten. Maar ik maak er nu eerst foto,s van zodat ik kan zien wat ik heb. De verpakkingen gebruik ik ook vaak in mijn projectjes, ik scan en verklein ze dan. En je ziet op brocante en rommelmarkten vaak nog hele mooie, maar het is niet altijd betaalbaar. Zelf vind ik de doos van de vliegenvangers erg mooi, helaas zit er niks meer in. Het doosje met strijkpoeder komt uit Belgie en het doosje theelichtjes van Verkade is niet zo oud maar ik vind de verpakking toch leuker dan de plastic zak waar de theelichtjes nu in zitten. En een blikje van Kalmine, ik weet niet of het oud is, maar het is wel mooi.

groetjes, Mia

woensdag 3 november 2010

Nog meer blauw

Hoi lieve lezers,
dank jullie voor de reacties op het boekje. Het is wel klein, maar leuk om te doen. En het houd je van de straat. Ik ben een jaar of 12 geleden begonnen met een poppenhuis. Dat is ook af. En 3 jaar geleden ben ik begonnen aan een frans huis, dat zou een brocante annex bloemenwinkel worden. Maar het staat nog in de steigers, pas een klein stukje ervan is af, en even geen zin meer er in. Maar dat komt hopelijk wel weer een keer. Maar ik heb tussendoor wel een aantal andere projectjes gedaan, samen met mijn knutselvriendinnen. Zo hebben we met z,n 3en een dameswinkeltje gemaakt, een brocant slaapkamertje en zijn we nog met een kamerhoekje en tuintje bezig.
Maar hele kleine dingen maken vind ik het leukst. En al is het priegelen en soms tig keer opnieuw proberen, voor ons is het ontspanning.  Zo hebben we eens wekenlang "gewerkt" aan een klein blauw keukentje, leuk om dan als resultaat 3 zo verschillende keukentjes te zien. Zal van het mijne een foto plaatsen. Het keukentje is 7 cm breed, 3,5 cm diep en 3 cm hoog.

groetjes, Mia