zondag 14 november 2010

Lummeldag

Vandaag heb ik een echte lummeldag gehad. Na het dagje Brabant gisteren weinig fut om iets te doen. Kan niet meer zo goed tegen die lange autoritten, het is toch bijna 2 uur heen en dan moet je ook nog terug. En met dat slechte weer was het niet echt prettig rijden. Maar het was een leuke dag en daar moet je wat voor over hebben. Maar het eerste wat ik heb gedaan toen ik terug was, was in de kelder kijken, maar gelukkig, deze keer is het droog gebleven. Ook al is de regen hier met bakken naar beneden gevallen.
Vanmorgen regende het nog maar een beetje. Toen ik aan de keukentafel koffie zat te drinken zag ik de koolmeesjes af en aan vliegen. Een beetje snoepen van de vetbollen die ik al heb opgehangen. En als je dan toch een lummeldag hebt is er niets leukers dan naar de bedrijvigheid van de vogeltjes te kijken. Ik heb er vanaf de keukentafel nog foto,s van gemaakt, niet allemaal mooi duidelijk geworden, maar wel weer wat geleerd. Heb het toestel nog niet zo lang, moet het dus nog wat uitproberen. Maar je kunt de dingen wel een heel stuk dichterbij halen. Zal 2 foto,s die redelijk gelukt zijn hieronder plaatsen. En nu sluit ik mijn hangdag af en ga lekker mijn mandje opzoeken.

groetjes, Mia
Je moet wel goed kijken om de koolmees te zien.

4 opmerkingen:

 1. o ja dat vindt ik ook zo gezellig die koolmeesjes, bij ons zijn ze ook alle dagen te zien.


  Groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In ons tuintje komen ze ook, samen met één roodborstje, dus altijd vetbolletjes op voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, altijd leuk die koolmeesjes, ze fluiten ook zo leuk.

  Ik moet nodig mijn vetbollen weer eens ophangen, het is er nog niet van gekomen.

  Vorige winter, zijn er hier kILO'S vogelvoer doorheen gegaan, maar het is zo leuk, die bedrijvigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen tuin hier in Nederland, maar wel een groot drijvend terras en daar heeft mijn love van de week een vogelhuisje op gezet. Vanmiddag zag ik al twee koolmeesjes nieuwsgierig kijken, dus ik zal maar eens snel vogelvoer gaan kopen.
  Mooie foto's heb je gemaakt met je (vrij) nieuwe toestel.
  Groeten
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen