zondag 21 november 2010

Verzameling

Deze week zag ik een gedeelte van het programma : verslaafd aan verzamelen op tv. Het ging over 2 vrouwen die beide van alles verzamelden. Maar het was bij beide zo uit de hand gelopen dat hun hele huis letterlijk vol lag met van alles. Iedere ruimte lag volgestouwd met spullen en overal was een paadje om doorheen te lopen. Ze konden ook niets weg doen. Een mevrouw had zelfs het huis van haar buren erbij gekocht om haar spullen te kunnen opslaan.
 Ik verzamel ook graag, bewaar ook veel, maar doe ook regelmatig dingen weg. Je smaak verandert en dan moet je soms keuzes maken, wat blijft en wat gaat weg. Mijn dochter moest vroeger niets van die oude spullen hebben en riep geregeld, doe die oude troep toch weg,  maar nu komt ze regelmatig vragen: mam, heb je dit of dat voor mij. En ze koopt nu zelf ook spulletjes op rommelmarkten.
En hoe begint soms een "verzameling"? Ik had eens een blikken muziekmolentje op de kast staan, een vriendin zag dat en komt een paar dagen later met zo,n ding aan, had ze nog staan thuis. En dan brengt weer iemand zo,n molentje mee en voor je het weet heb je een rijtje van die molentjes gekregen (ze zijn niet oud hoor) terwijl je helemaal niet van plan was om die dingen te verzamelen. Maar ja, gekregen van vrienden en familie, dus dat doe je zo maar weer niet weg. Nu speelt mijn kleinzoon wel eens met die dingen, vind hij leuk. En zo heb je weer een "verzameling"erbij. Ben wel benieuwd of dat bij anderen ook zo gaat.

groetjes, Mia
Een gedeelte van de muziekmolentjes

Een paar kwartetspellen

4 opmerkingen:

 1. Door een aantal verhuizingen en ruimtegebrek verzamel ik maar heel weinig, des te leuker om dit soort blogjes te lezen ... die muziekdoosjes zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik las pas nog dat verzamelen een nieuwe hobby geworden is.
  En hier is het net als bij jou, door toeval krijg je allerlei verzamelingen in huis.
  Ik ben eigenlijk ook wel erg dan, want ik heb een soort museumpje in de schuur gemaakt, van /voor de verzamelinkjes die ik niet meer binnen wil hebben mar ook niet weg kan doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk je verzameling pling-plongs. Ik verzamel ook van alles, maar doe ook wel eens iets weg.
  Gelukkig kun je in mijn huis nog gewoon lopen.
  Maar als ik iets bijzonders zie, ja dan koop ik het wel.
  Groeten
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zo'n muziek molentje hebben ze hier ook wel gehad.

  Fijn avond gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen