zondag 10 oktober 2010

Theekopjes

Hoi, hoi,

Deze week erg druk geweest met kleinzoon. Maandag met hem en zijn moeder naar Toverland geweest, dat was genieten voor alle drie. Oma mocht mee in de grote draaimolen en in wat Juul het allermooist vond, de theekopjes. Dat is ook een soort draaimolen, daar draaien de theekopjes om de theepot heen. Het gaat nogal hard maar dat vinden we allebei wel leuk. Dinsdag en donderdag heb ik op hem gepast en hebben we samen in de tuin gewerkt, het was zo,n heerlijk weer. Vrijdag zijn we naar de kerstshow geweest bij Florina, een groot luxe tuincentrum in As. En waar andere jaren de show super mooi was viel het dit jaar vreselijk tegen. Een bonte kermis van paarse en knalrose kerstbomen, deed pijn aan je ogen. En veel van de versieringen waren ook in die knalkleuren. Natuurlijk stonden er ook wel wat andere dingen, maar de knalkleuren overheersten. Och, misschien heb ik daar de leeftijd niet meer voor. Ik houd toch meer van oude kerstversiering. En van oude theekopjes. En al drink ik eigenlijk geen thee, ik heb wel een aantal theeserviezen en oude theekopjes.


Dit is een heel oud kopje van Mosa, het is van mijn oma geweest en ik heb het al 45 jaar.Dit is ook een oudje, het is van Arabia en van mijn schoonmoeder geweest.Nog een kopje van Mosa, niet oud, maar ik vind het wel mooi, houd wel van serviesgoed met groen.


Dit zijn wel oudjes. Het zijn de overblijfselen van een oud ge-emailleerd kinderserviesje en ik heb het ooit gekocht op een rommelmarkt. Jammer genoeg hebben ze op diverse plaatsen waar het emaille vanaf was witte verf of zo gesmeerd. Zonde, het is gebruikt dus het mag best wat schade hebben, dat is de charme van oude spullen.

groetjes, Mia

4 opmerkingen:

 1. Wow, die rode kop is prachtig.
  Ben hem echt nog nooit tegen gekomen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Herma, leuk dat je meeleest en bedankt voor je reactie. Ben je alweer terug uit Frankrijk?

  Groetjes, Mia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mia,

  Nu stuurde ik je net een berichte en floep! het is verdwenen in cyberspace.
  Opnieuw dan maar: ik vond je via 'La Maison'.
  Wat een beauty van een theekop die rode, het ontwerp zo modern en dan die krul er aan, heel mooi.
  Omdat je zo'n leuke verzameling hebt is het voor jou misschien leuk om mee te doen aan de tea parties die in Amerika iedere week op de blogs worden georganiseerd? Als je mijn laatste post leest zie je onderaan alvast vier links naar blogs staan die zoiets organiseren.
  Bovendien verzamelen zij ook allemaal wat jij verzamelt!
  Fijne dag,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind Emaille altijd mooi en tijdloos.

  Wel leuk en fijne emaille spullen, die zijn echt helemaal tof. Ik heb ook enkele zo'n tip. Leuke Emailleschilden gevonden op www.ramsign.nl
  vond ze wel leuk alse tip om als cadeau te geven. Zoals ik heb laatst voor mijn zus, d'r nieuwe huis gegeven. Wat denk je zelf?

  BeantwoordenVerwijderen